Štednja u rubljama u Sberbanci

Bez autora
Feb 07 2013

Sberbank Srbija nudi građanima koji privremeno borave i rade u Ruskoj Federaciji, kao i svim štedišama u zemlji da štede u rubljama. Štednja u rubljama klijentima daje mogućnost da oroče novac na jedan, tri, šest, 12, 24 ili 36 meseci, i kamata se pripisuje na devizni račun nakon završenog perioda oročenja.Savet svim štedišama je da diversifikuju štedni ulog, odnosno da ga podele na više različitih valuta, i na taj način smanje rizik od pada vrednosti jedne valute i koriste pogodnosti štednje u različitm bankama.

Sberbank Srbija nudi građanima koji privremeno borave i rade u Ruskoj Federaciji, kao i svim štedišama u zemlji da štede u rubljama.  Štednja u rubljama klijentima daje mogućnost da oroče novac na jedan, tri, šest, 12, 24 ili 36 meseci, i kamata se pripisuje na devizni račun nakon završenog perioda oročenja, rekla je ekspert za razvoj proizvoda Sberbanke, Jelena Petrović.  Savet svim štedišama je da diversifikuju štedni ulog, odnosno da ga podele na više različitih valuta, i na taj način smanje rizik od pada vrednosti jedne valute i koriste pogodnosti štednje u različitm bankama.  Ukoliko klijenti koriste, recimo, kredit u švajcarskim francima, savet je da štede u istoj valuti, na taj način, kako je objasnila Petrović, ostvaruju mogućnost da u jednom trenutku izvrše potpunu i/ili delimičnu prevremenu otplatu svojih obaveza.  Različiti štedni Sberbank modeli, prema njenim rečima, pružaju fleksibilnost kroz pripise kamata u periodima koji štedišama odgovaraju i ukoliko, na primer, koriste šestomesečna oročenja, od ostvarenog pripisa kamate mogu potpuno ili delimično izmiriti troškove registracije, šopinga ili nekog putovanja.  Odnedavno je ruska rublja na listi deviza i efektivnog stranog novca kojima banke mogu da trguju. Omogućeno je obavljanje finansijskih transakcija u rubljama, čime se olakšava i dodatno unapređuje privredna saradnja Srbije i Ruske Federacije, a olakšana je i konverzija novca za naše građane koji privremeno borave i rade u Ruskoj Federaciji, čime se izbegava dvostruki trošak.Sberbank Srbija nudi građanima koji privremeno borave i rade u Ruskoj Federaciji, kao i svim štedišama u zemlji da štede u rubljama.

Štednja u rubljama klijentima daje mogućnost da oroče novac na jedan, tri, šest, 12, 24 ili 36 meseci, i kamata se pripisuje na devizni račun nakon završenog perioda oročenja, rekla je ekspert za razvoj proizvoda Sberbanke, Jelena Petrović.

Savet svim štedišama je da diversifikuju štedni ulog, odnosno da ga podele na više različitih valuta, i na taj način smanje rizik od pada vrednosti jedne valute i koriste pogodnosti štednje u različitm bankama.

Ukoliko klijenti koriste, recimo, kredit u švajcarskim francima, savet je da štede u istoj valuti, na taj način, kako je objasnila Petrović, ostvaruju mogućnost da u jednom trenutku izvrše potpunu i/ili delimičnu prevremenu otplatu svojih obaveza.

Različiti štedni Sberbank modeli, prema njenim rečima, pružaju fleksibilnost kroz pripise kamata u periodima koji štedišama odgovaraju i ukoliko, na primer, koriste šestomesečna oročenja, od ostvarenog pripisa kamate mogu potpuno ili delimično izmiriti troškove registracije, šopinga ili nekog putovanja.

Odnedavno je ruska rublja na listi deviza i efektivnog stranog novca kojima banke mogu da trguju. Omogućeno je obavljanje finansijskih transakcija u rubljama, čime se olakšava i dodatno unapređuje privredna saradnja Srbije i Ruske Federacije, a olakšana je i konverzija novca za naše građane koji privremeno borave i rade u Ruskoj Federaciji, čime se izbegava dvostruki trošak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik